Haken

Haken op reis

De vakantieperiode gaat langzaam weer van start. Voor de meesten van ons eindelijk tijd om eens met nieuwe projecten te beginnen of oude projecten af te maken. Zeg nou zelf, wat is er lekkerder haken dan met je voeten omhoog en je gezicht in de zon?!
Op vakantie haken is geen probleem, want de haakspullen mogen gewoon mee in de koffer. Voor de handbagage gelden echter strenge regels. Met deze tips vergroot je de kans dat je ook tijdens je vlucht lekker kunt haken!

photo-5

– Haaknaalden
In je handbagage mag je geen puntige of scherpe voorwerpen meenemen die sterk genoeg zijn om iemand mee te verwonden. Het meenemen van je goede naald is daarmee al geen optie, omdat je het risico loopt dat hij bij de controle ingenomen wordt. Koop daarom voor tijdens de vluchten en goedkoop setje, bij voorkeur van plastic of hout. Vergroot de mogelijkheid om ze mee te nemen door ze in een brillenkoker te (ver)stoppen.
Social Media Tip: wil je toch proberen je favoriete haaknaald mee te nemen? Zorg dan dat je een gefrankeerde envelop met je adres erop meeneemt. Mocht hij niet door de controle komen kan je hem naar jezelf opsturen en ben je hem dus niet kwijt!

– Schaar
Haken in het vliegtuig is leuk, maar tenzij je een grote omslagdoek of deken maakt kom je niet ver zonder schaar om je werk af te knippen. Scharen vallen onder scherpe/puntige voorwerpen en zijn daarom niet toegestaan in de handbagage. De oplossing hiervoor is een dradensnijder zoals bijvoorbeeld onderstaande van Clover. Hiermee kan je je draad afsnijden en deze mag gewoon mee in het vliegtuig! Zelf gebruik ik vaak een borduurschaartje en die heb ik tot nog toe altijd mee kunnen nemen in het vliegtuig. Deze vallen echter wel onder scherpe voorwerpen en lopen dus het risico in beslag genomen te worden.
s-l500

– Naald
Voor de hakers onder ons die amugurumi haken is een goede naald onmisbaar. Koop plastic naalden, deze worden meestal toegelaten omdat ze bij kracht snel breken. Ze vallen wel onder puntige voorwerpen dus het kan altijd dat deze in beslag genomen worden, maar dan moeten we maar afhechten op vakantie 😉

– Draad
Draad meenemen geeft natuurlijk geen problemen bij de controle op het vliegveld, maar neemt wel vaak veel ruimte in. Om wat efficiënter met ruimte om te gaan doe je je bollen in een plastic zak en pers je de lucht er uit.

Voor zowel een goedkope set haaknaalden als afwerknaalden kan je kijken op eBay of AliExpress. Kom je er niet uit? Neem gerust contact op met hipmetdraad@gmail.com om te vragen welke ik besteld heb!

NB: deze tips garanderen niet dat alles door de controle komt dus wil je zeker zijn dat je kan haken op vakantie stop dan altijd een set haakspullen in je koffer!

 

 

2 gedachten over “Haken op reis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s